Nidhogg

napsáno 19.01.2014

Parodie na Prince of Persia? Pixelovatý panáček s bílou špejlí vzdáleně připomínající meč a to, že každá drobná chyba znamená smrt. Víc spolu Nidhogg a Prince of Persia společného nemají. Pamatujete si snad z Prince frenetické tempo, skvělou hudbu nebo brutální multiplayer?

Nidhogg

Nidhogg je v jádru velmi jednoduchá hra. Dva hráči proti sobě, meč, dvě tlačítka pro boj a jen malý krůček od smrti. Žádná složitá komba, šermování nebo dlouhé taktizování, které by se dalo očekávat, když vás od smrti dělí jeden zásah. Naopak. Neustálé zkoušení jak obejít soupeře a dostat se na druhý konec obrazovky. Po smrti se objevíte znovu během pár okamžiků a pro změnu se snažíte soupeře zadržet vy. Každý chvilku tahá pilku.

Nidhogg

Umělá inteligence vás sice potrápí, ale pravá sranda začíná teprve v multiplayeru. Autoři se nenechali zaskočit a nabídli široké možnosti, jak se vyřádit. Několik odlišných lokací, široké možnosti nastavení od hry bez mečů po hru s nízkou gravitací a dokonce možnost uspořádat turnaj. Dva hráči u jedné klávesnice jsou maso. Nadávky, řev, pot a slzy – to když v amoku dáte soupeři pořádného koňara – klidně několik hodin v kuse. Nedovedu si však představit, jaké šílenosti se musí dít, když hru vytáhnete na párty a uspořádáte turnaj pro hromadu lidí.

Vemte perfektní hratelnost a tempo, přimíchejte stylovou grafiku, dochuťte parádním ozvučením a hudbou, dozdobte několika odlišnými lokacemi a podávejte s šíleným multiplayerem. To je Nidhogg. Parádní akční řež, která nabídne hodiny nervydrásající a neskutečně vtipné zábavy.

Tvůrci: Messhof
cena: 13,99 €