Nintendo 3DS

napsáno 16.11.2015

Bude tomu asi rok, co jsem si koupil Nintendo 3DS XL. Nintendo totiž vydává skvělé hry jen pro svůj hardware a když jsem se rozhodoval mezi Wii U a 3DS, bylo 3DS jasná volba (Pokémoni vole!). Hrát staré Pokémony v emulátoru není úplně ono a stejně tak se nesejde parta lidí ochotná hrát Mario Kart. Díky portabilitě navíc není cestování takový opruz jako obvykle. Ale pojďme se na toho mazlíka podívat hlouběji.

Nintendo 3DS XL

Po hardwarové stánce nevidím žádné velké nedostatky. Konzole sice působí mírně rozvrzaně a rozklepaně, ale jediný větší problém po roce aktivního používání vidím v tom, že se mi pod displej nějakým záhadným způsobem dostaly kousky prachu. Co se dá vytknout je větší váha a malé rozlišení displeje u XL verze. Co ale čekat, když pidikonzoli zvětším na dvojnásobek. Naopak překvapuje výdrž baterie blížící se k 10 hodinám hraní. Jako bonus je DSko nabité zbytečnostmi jako je krokoměr a 3D foťák s neskutečně malým rozlišením. Stejně tak má 3D displej, jehož používání je tak o bolest hlavy a při sebemenším pohybu konzole se kompletně rozmaže obraz (údajně eliminováno u nové verze). Cenově navíc 3DS nevychází vůbec špatně, obzvlášť poslední dobou se to na Aukru a různých bazarech hemží super nabídkami.

A teď k samotným hrám. Stačilo by vzít poslední generaci Pokémon her a při velmi rychlém dohrání pouze příběhu máte zábavu na 80 hodin. K tomu připočtu Mario hry, porty indie her jako Shovel Knight a máte na půl roku co dělat. Co může být problém je cena her. Dát víc jak tisícovku za “blbou hru na handheld” může na první pohled působit divně. Na ten druhý zabere dohrání mnohem víc času než poslední pecky, které stojí stejně. Jen tady trošku chybí megaslevy ze Steamu. Naštěstí je z části vynahrazuje prodej a nákup her z druhé ruky díky tomu, že se většina dá pořídit na “DRM free” kartě.

No a protože už mám něco nahráno, můžete se těšit taky na recenze her pro 3DS. Třeba někoho přesvědčím, že 3DS stojí za a přibyde někdo ke té skupince tří Čechů, který hraje Pokémony, Mario Kart nebo Super Smash Bros. online.