Monaco: What's Yours Is Mine

napsáno 08.02.2014

Kdo z nás by si někdy nechtěl zkusit vyloupit kasíno nebo banku. Vymyslet dokonalý plán a bavit se představou, jak se asi budou tvářit strážní až zjistí, co se vlastně stalo. Monaco tuhle možnost nabízí bez rizika strávit zbytek života sbíráním mýdel ve vězení okořeněnou pořádným kopcem zábavy.

Monaco

Nikdy jsem nebyl fanoušek stealth her, Monaco mě ale nadchlo. V singleplayeru stealth hra s akčními prvky, kdy i po zapnutí alarmu a zburcování armády strážných máte šanci vyváznout a misi dokončit. V multiplayeru akční hra se stealth prvky a kamarády, kteří občas bez rozmyslu naběhnou do alarmu a okamžitě zruinují veškeré plány.

Shora viděná lokace – mapa, která se odkrývá podle toho, kam vidíte. Osm postav s rozdílnými schopnostmi a spousty možností, jak splnit jednotlivé mise. Máte raději hrubou sílu a nebaví vás obcházet strážné? Cleaner, který dokáže strážné na krátký čas uspat, je vaše volba. Nechcete se nechat omezovat alarmy, kódovanými dveřmi nebo kamerami? Hacker dokáže vše během okamžiku vyřadit a použít ve váš prospěch. Stejně tak vám ale hra nebrání prostě začít krást alarm nealarm a doufat, že to nějak vyjde.

Monaco

Variabilita a možnost udělat si z Monaca hru, jakou máte rádi prakticky bez omezování ze strany autorů je důvod, proč je tak geniální a neustále se měnící. Ať už hrajete sami, ve dvou nebo ve čtyřech, neměnná zůstává jen vybraná lokace. V posledním velkém updatu si navíc autoři pohráli s vybalancováním hry a přidali zlodějský PvP mód, který je ještě zábavnější.

Svou dokonalost pak Monaco podtrhává grafickým zpracováním a hudebním doprovodem. Grafika v pohybu vypadá prostě úžasně a dá se jí odpustit i to, že občas dokáže být krapet matoucí. Parádní animace, absurdní zobrazení mrtvoly formou roztomilé kostry nebo opička doprovázející jednu z postav. Vše do sebe krásně zapadá. K poslechu a tanci pak hraje dynamický klavírový doprovod od Austina Wintoryho nomiovaného na hudební cenu Grammy, který nasazuje pomyslnou třešničku a dokresluje atmosféru.

Monaco

Monaco je prostě hra na zloděje dotažená k dokonalosti oblečená do stylového kabátku s atmosférickým soundtrackem. Hra, kterou si sám hráč doladí podle chuti a nálady. Tak seber tři kamarády, nakupte zvýhodněnou letenku do Monaca a nakraďte, kolik jen se do kapes vejde!

Tvůrci: PocketWatch
cena: 10,99 €