Westerado: Double Barreled

napsáno 29.08.2015

Rozsáhlé vyprahlé prérie plné banditů a divoké zvěře. Zaplivaná města smrdící hnojem, kde jedinou kulturou je rvačka v místním salónu a rukou zákona je chlastající šerif, kterému je všechno jedno. A do toho zuřící válka s indiány. Hned po velmi krátkém rozkoukání po divokém západě vás Westerado vtáhne do příběhu o pomstě za mrtvou rodinu a vypálenou farmu. Žádnou velkou pomoc ale při hledání nečekejte.

Westerado: Double Barreled

V základu jednoduchá akční hra, která vám dovoluje střílet jen do stran, zato však kdykoliv, kdekoliv a po komkoliv. I kdyby to měla být postava důležitá v příběhu složeného z nesouvisejících úkolů. S následky se musíte vypořádat sami. Jak jsem již naznačil v úvodu, při hledání pomsty prostě žádnou velkou pomoc nečekejte. A to ani od postav ve hře, které vám za každý splněný úkol dávají pouze malé indicie k rozpoznání pachatele, ani od hry samotné, která dokáže být velmi obtížná. Na druhou stranu je strašná sranda vyvolávat konflikty vytažením pistole uprostřed frekventovaného města a sledovat reakce obyvatel.

Westerado: Double Barreled

Ač je Westerado velmi povedná a originální hra samotnou náplní, to pravé kouzlo jí dodává až audiovizuální zpracování. Nádherná pixelová grafika, která krásně vystihuje exteriéry i interiéry divokého západu plné pouští, starých dolů a skalnatých průsmyků. A do toho hraje parádní hudba plná banjových, houslových a harmonikových vyhrávek navozující zdánlivý klid a nádherně dokreslující atmosféru.

Westerado: Double Barreled

Westerado navíc nabízí rovnou dvě třešničky na pomyslném dortu. Tou první je znovuhratelnost. Hledaný pachatel hrůzného činu je při každém opakování někdo jiný, a ač se samotné úkoly nemění, určitě je během prvního hraní nedokončíte všechny. Další třešničkou je pak lokální kooperativní hra pro dva hráče, která se odemyká po dokončení hry. Sečteno a podrtrženo, Westerado je parádní hra na pár hodin, kterou si můžete zahrát kdykoliv znovu i s kamarády. Svou barevnou grafikou a pozitivně naladěnou hudbou ideální na blížíci se ponuré podzimní večery.

Tvůrci: Ostrich Banditos
cena: 14,99 €